En go da' i Munkfôrs

Badvädret verkar ha tagit paus, men i Munkfors blickar vi framåt!

I Munkfors är det mycket kultur och konst som lockar turister, berättade turistchef Toni Jonsson. På senare tid har det dock dykt upp folk som startar olika upplevelseturer som lockar turister. Chris och Jasperina Wilstra från Holland har startat upp vildmarksaktiviteter med bland annat fyrhjulingssafari och Helene Berg anordnar turer med islandshästar.

Vi hälsade också på Farzin Raissin som tagit initiativet att bygga Far Inn - ett hus som rymmer bland annat restaurang, turistbyrå, kiosk och serviceplats. Han berättade att sedan byggnaden och rondellen invigdes är det många som stannar till i Munkfors.

Ellen Gustavsson och Felicia Linzie kom förbi och berättade om vad de hade för tankar i framtiden. Ellen siktade på att bli inköpschef i Stockholm och Felicia vill helst öppna eget och sälja egengjorda kläder.

Eldsjälen Leif Bjurlén pratade om utställningen som just nu pågår på Gamla Bruket och som handlar om John Erik Johan Ljungberg som arbetade på bruket och var en hejare på att uppfinna saker. Leif pratade också om ett projekt han planerar att starta och som ska locka ungdomar till bland annat entreprenörskap.

Munkfors svampexpert heter Monica Swensson och driver svampskola. Hon lärde bland annat ut hur man gör när man rensar svamp, men framför allt vilka svampar man ska passa sig för. Hon sade också att det förmodligen blir ett bra svampår, så ut med er och leta!

Imorgon bär det av till Hagfors där det utlovas lite speedway, lite kultur och förhoppningsvis ungdomar med mycket idéer om framtiden.