Hans Skan, Christina Skan och Bo-Göran Sjögren. Foto: Per Berg/Sveriges Radio.

Värmland smakar skog, rökt och skrädmjöl

I tisdags diplomerades sex måltidsentreprenörer för att de är så bra på att marknadsföra genuin värmländsk mat. Det är föreningen "Värmlandsmat" som vill uppmuntra restauranger att satsa på det värmländska och närproducerade. Målsättningen är att både turister och värmlänningar ska kunna hitta genuina matställen som serverar husmanskost och lite finare middagar på värmländskt vis. Bo-Göran Sjögren från "Trelento mat&möten", och Christina och Hans Skan från "Ölme Prästgård Gästgiveri" gästade Förmiddag. De två övriga som diplomerades var Jens Meyer, "Skogen i skolan i Värmland" och Marianne Krönsjö från "Sillegården".    

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".