Tema Norge

Imorron är det norges nationaldag. Men anledning av detta så bestämde sig Bokbönan Sara Johansson och tala om böcker skrivna av norrmän.

"Sekten" av Jan- Sverre Syvertsen. En ung kvinna hittas mördad och fastbunden vid ett träd. En gärningsmannaprofileringsgrupp kallas in för att lösa fallet och intressant information framkommer när det visar sig att kvinnan lever tillsammans med en sekt.

"Sockerdöden" av Unni Lindell. Författaren är en av nordens mest framgångsrika kriminalförfattare och i "Sockerdöden" är hennes polishjälte Cato Isaksen tillbaka igen. Denna gång försöker han lösa fallet med en polischef som dör i en smitningsolycka, en händelse som utlöser en kedjereaktion av otäckheter.

"Vardagshjältar" av Eva Joly. Eva Joly blev känd när hon, med fara för sitt eget liv, avslöjade ekonomisk brottslighet och skandaler inom Frankrikes största oljebolag. Nu har hon själv skrivit en bok om modiga människor som vågar avslöja korrumption, trots det höga priset de får betala.

"Häxorna" av Roald Dahl. Fantastisk barnbok om den lille pojken som får veta allt om häxor av sin norska mormor. Det visar sig komma väl till hands när pojken och hans mormor besöker en engelsk kurort - de hamnar nämligen mitt i häxornas stora årsmöte! Skratt och galenskaper garanteras!