Bokbönan är tillbaka

13 min

Sara "Bokbönan" Johansson är tillbaka med nya boktips. Idag levererade hon heta nyheter på bokfronten.

"Porto Francos väktare" av Ann Rosman. En av mina favoriter är tillbaka med ännu en deckare från Marstrand. En kvinna och ett barn hittas döda i en mosse och polisen Karin Adler får i uppdrag att lösa fallet. Spännande, välskrivet och oförutsägbart!

"Flickan från ingenstans" av Justin Cronin. SciFi-roman av bästa sort! Amerikanska militären upptäcker ett virus som har potential att bota världens alla sjukdomar, men efter att tester på människor har inletts går något fruktansvärt fel. En FBI-agent och en sexårig flicka försöker desperat hitta en plats att gömma sig i kaoset som följer.

"Minnet av en smutsig ängel" av Henning Mankell. Utmärkt roman av Mankell som berättar historien om den unga svenska flickan Hanna som i början av 1900-talet var ägare till den största och mest lukrativa bordellen i Portugisiska Östafrika.

"Delhis vackraste händer" av Mikael Bergstrand. Rolig, underfundig och smart roman om Göran, en misslyckad man i sina sämsta år som av en händelse hamnar mitt i Delhis myller där hans möte med den indiske affärsmannen Yogi kommer att förändra hans liv för evigt.