Vegetarisk korvkaka som smakar mumsigt grönt

Idag är det ju både köttbullens dag och värmlandskorvens dag. Som motvikt till allt köttätande tyckte Ewa Hammar från Wassdrågen utanför Kil, att man kan testa ett vegetariskt alternativ. Klicka på läs mer och ta del av Ewas recept.

Korvkaka Sofia (Bulgarien)

2½ dl korngryn

7 dl vatten

5 dl mjölk

2 lökar

3 msk sultanrussin

1 tsk salt

kryddpeppar

1 tsk timjan

Koka korngrynen i vatten i en halvtimme. Tillsätt mjölken och låt det koka ytterligare en halvtimme. Rör då och då.
Hacka löken och bryn den. Blanda i lök och russin i korngrynsgröten. Tillsätt salt, kryddpeppar och timjan. Grädda i smord form i 225 graders ugnsvärme i ca 30 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".