Wrestling och elräkningar

TORSDAG 18 FEBRUARI

Wrestling har det handlat om i Eftermiddagsradion idag. På Ungdomens hus ordnas en wrestlinghelg som avspark på UKM (Ung Kultur Möts) länsturné. Det blir stagefights och workshops för både tjejer och killar. Initiativtagare är bröderna Alexander och Daniel Lindman från Forshaga som vi är vana att se som medeltida gycklare. Nu har de bytt linnekostymerna mot spandex-dräkter och satsar på professionell wrestling i SWEE (Swedish Wrestling Entertainment Extreme)

Den nya trenden med studentresor till solen uppskattas inte av skolledningen i Karlstad. Rektorerna för gymnasieskolorna kommer att vara mycket restrektiva med att bevilja ledighet för blivande studenter som vill åka på charterresa innan skolan avslutats. Principen är att det ska vara en resa med familjen för att få ledigt. Det säger idag rektor Bo Wilhelmsson på Älvkullegymnasiet i Karlstad:

Karlstads skoldirektör Staffan Sjölund redovisar kommunens hållning, med anledning av att uppemot 1000 blivande studenter redan bokat resa.

Vargavintern kommer ge många värmlänningar höga elräkningar. I konsumenttipset idag med konsumentrådgivare Elisabeth Eklo pratade vi el- räkningar och avtal. I juli 2009 kom en ny lag om direktavläsning, vilket innebär att räkningarna kan variera rejält i storlek beroende på väderlek. Dessutom utreds hur lång tid innan förfallodagen man egentligen ska få fakturan från sitt elbolag - med anledning av att Karlstads Energi och elnät nu forkortar tiden till 15 dagar.