1 av 3
Inte republikanens kopp med té. Foto: Bertil Ericsson/Scanpix
2 av 3
Mia Skäringer. Foto: Mats Andersson/Scanpix
3 av 3
Charlotta Löved Rubiano, narkosläkare. Foto: Hedvig Nilsson

Tabita och Gulletussan gör comeback

TORSDAG 25 FEBRUARI

Kronprinsessbröllopet i sommar ger Republikanska föreningen allt fler medlemmar. Vi har träffat en av alla de som tycker att kungahuset borde avskaffas, läkaren Johannes Holsti i Karlstad.

En annan läkare på Centralsjukhuset, Charlotta Löved Rubiano, är nyss hemkommen från Haiti där hon jobbat för Läkare utan gränser. I Eftermiddagsradion berättar hon om sina uppleverlser.
- Hjälpbehovet är fortfarande enormt stort, säger Charlotta som är rädd att omvärlden nu glömmer bort katastrofen.

Gulletussan och Tabita gör comeback i Aula Magna i Karlstad i helgen. I Mia Skäringers nya soloshow "Dyngkåt och hur helig som helst" får de sällskap av en helt ny karaktär: Anne-Marie, som desperat söker efter lyckan med hjälp av självhjälpsböcker.

Lärling 2,0 heter ett nytt projekt som ska ordna lärlingsplatser åt 700 värmländska ungdomar under tre år. Nära 4000 ungdomar mellan 18 och 24 år går idag arbetslösa i Värmland, men inom en snar framtid kommer det finnas ett stort behov av kompetent arbetskraft. Nu ska den ekvationen lösas.

OS-guldet i herrarnas skidstafett gav Sunne ovärderlig reklam. Vi ringde upp pensionären Margareta Jernfält som försåg Markus Hellner med "Sunneflaggan", och när vi fick tag på henne så hade hon redan börjat köa för att komma till skidstadion för dagens tävlingar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista