1 av 3
Lodjur. Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
2 av 3
Kristoffer Appelquist, ståuppkomiker
3 av 3
Per-Erik Saikoff och Markus Älvström i Boltic. Foto: Hedvig Nilsson

Lojakt, krigshumor, vårdval och bandybragder

MÅNDAG 1 MARS


Redan under lodjursjaktens första dag sköts 10 djur vilket är hälften av den värmländska kvoten. I år testas en ny SMS-tjänst för att förhindra överskjutning. Radio Värmland sökte upp ett jaktlag i Östmark.

Måndagsgästen Kristoffer Appelqvist från Sunne är ståupp-komikern som inte bara syns i humorprogram på TV. Han har också varit fältartist i Afghanistan, och i sin nya föreställning i Stockholm skämtar han om just krig.

Hälsovalet i Värmland är tänkt att öka valfriheten när man söker vård. Nu kan man själv välja vilken vårdcentral man ska tillhöra, ett val man är garanterad. Vårdcentralen har inte rätt att neka en patient, inte ens om man tillfälligt söker sig till en vårdcentral  man inte tillhör. Men då får man vara beredd att betala en högre patientavgift. Karin Malmqvist, divisionschef för allmänmedicin på landstinget berättar mer.


Bandylaget Boltic
i Karlstad är tillbaka i elitserien. För tre år sen halkade de ner i de lägre divisionerna och har under tiden brottats med stora ekonomiska problem. Spelarna fick ingen ersättning, de samåkte i egna bilar och tränade till och med med trasiga klubbor. Trots det lyckades de ta sig tillbaka till högsta serien. I Eftermiddagsradion berättade Per-Erik Saikoff , tränare och Markus Älvström om känslan och hur de ska lyckas hänga sig kvar den här gången.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista