1 av 3
Har ställt till det i Norge. Foto: Lise Åserud/Scanpix
2 av 3
Sara Moll. Foto: Hedvig Nilsson
3 av 3
Magnus Henrichsson, Hanna Rosell och Ylwa Svensson i panelen. Foto: Hedvig Nilsson

Grand prix och magazin Vera

ONSDAG 3 MARS

Eurovision Song Contest i maj tvingar nu fram ett sparpaket på norska NRK - motsvarigheten till SVT. 95 miljoner norska kronor ska sparas in och många lokala sändningar på både TV och radiosidan får stryka på foten när program dras in under sommaren. Ola Björlo Strande, ledare för den lokala fackföreningen på NRK Hedmark, har dubbla känslor inför Melodi grand prix, som det heter i Norge:
- Vi är naturligtvis glad för att Norge nock en gång slår svenskerna, men vi ser ju att det här blir ett dyrt arrangemang för NRK, som nu går ut over andre ting och det är ju ikke bra.


Konstigt
, tyckte Eftermiddags panel om NRK:s sparresonemang.
- Man måste ju kunna affärsutveckla kring festivalen och se vad den kan skapa för intäkter. Inte bara se den som en kostnad, säger Magnus Henrichsson, affärsutvecklare på Webbyrån Two och nybliven medlem i panelen. Som också diskuterade den osannolika kombinationen Sjögren Flinck i Fadren, och frånvaron(?) av kvinnliga genier...


Magazin Vera heter en ny tjejtidning som lanseras på Internationella kvinnodagen på måndag. Bakom satsningen står journalisten Sara Moll, 26, i Karlstad som tröttnat på traditionella tjejtidningar och deras sjuka ideal.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".