1 av 4
Ska detta bli Årets bild? Anders Hanson, fotograf på NWT, fångade det dramatiska gripandet av en misstänkt rånare utanför Konsumbutiken på Norrstrand i Karlstad.
2 av 4
Anders Hansson. Foto: Hedvig Nilsson
3 av 4
4 av 4
Rino Rotevatn. Foto: Hedvig Nilsson.

Från blåmes till blåljus

TORSDAG 4 MARS


Det var fåglarna
som fick Anders Hansson på Nya Wermlands-Tidningen att börja fotografera. Vi kan se hans bilder varje månad på Djur och Natur-sidorna som han också är redaktör för. Men fågelskåderiet är ett intresse, Anders är främst nyhetsfotograf och i år har han nominerats till det prestigefyllda priset Årets nyhetsbild. Enligt honom är skillnaden mellan blåmes- och blåljusfotografi inte så stort som man kan tro.

Världscupen i Skicross körs i Branäs i helgen. Många OS-deltagare från Branäs är med, däribland guldmedaljören. För de svenska åkarna, som också var med på OS, passar banan i Branäs bättre.

Varför väcker vargen så starka känslor? En förklaringsmodell ges ikväll i SVT 2, när Rino Rotevatns dokumentär "Vargens väg, från fridlyst till fredlös" visas. Producenten Rino Rotevatn, reporter på SVT Värmlandsnytt,  tror inte på teorin om konflikten stad kontra landsbygd. Istället tro han att vi måste leta i vårt kollektiva medvetande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".