Rökning kan ge lägre lön

ONSDAG 10 MARS


Nu är det slutrökt på arbetstid för alla som jobbar inom vård och omsorg inom Hammarö kommun.  Över en fjärdedel av de anställda inom Hammarös socialförvaltning röker idag. När förbudet införs i april kommer de erbjudas slutaröka-kurser och gratis nikotinläkemedel i upp till tre månader. De som trotsar förbudet kan drabbas av lägre lön, berättar tf socialchef Anette Örnebring.

Rökförbud på arbetstid finns redan i Forshaga, Grums, Kristinehamn och Munkfors och 29 procent av alla landets kommuner. Bra, tycker eftermiddagspanelen som också tyckte till om Lars Vilks rondellhundar, och mordhoten från "Jihad-Jane".


Vad får det stå på en tröja egentligen?
Detta diskuterades också i panelen, med anledning av att en barntröja på HM visat sig fullpepprad med döds-symbolik. Ylwa Svensson var inte särskilt upprörd, däremot passade hon på att ge sitt bästa tips på hur man raggar med tröjtryck!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista