Selma på stjärten och mystery shopping

TORSDAG 11 MARS


På arbetsförmedlingens hemsida
söker bemanningsföretaget Komet just nu personer som vill jobba med mystery shopping i Karlstad och Filipstad. Jobbet går ut på att spionera på butikspersonalen, och rapportera om hur de sköter sin service. Till varje uppdrag ges ett manus, men det är bra om man har skådespelartalang och kan improvisera, berättar rekryteraren Ola Jutner.

Mystery shopping låter som ett drömjobb för den shopping-glade, men det går knappast att försörja sig på. Vilka är framtidsjobben, som det är värt att utbilda sig till idag? Vi frågar Rickard Söderholm på arbetsförmedlingen i Karlstad.

Selma som norsk stjärtprydnad, hur låter det? Enligt ett förslag inom Riksbanken kan Selman försvinna ur våra plånböcker, eftersom sedeln håller för dålig kvalitet. Men på flygbolaget Norweigan ser man Selma som en hjälte - nu ska hon pryda deras stjärtvingar!

Hantverkare ligger i klagotoppen på Konsumentverket. I ROT-avdragets spår ökade antalet klagomål på hantverkare kraftigt förra året, både när det gäller priset och kvaliteten. Hur ska man undvika trubbel och tvister när man utnyttjar ROT-avdraget? Det pratade vi om i Konsumenttipset torsdag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista