1 av 4
Petula, gjord av en björkvril, blev snabbt programledarens favorit.
2 av 4
Annelie Swärdh, idrottskonsulent.
3 av 4
Grace Machona från Zambia på besök i Skellefteå under turnén Mat Utan Gränser
4 av 4
Maria "Vildhjärta" Westerberg. Foto: Hedvig Nilsson

Få väljer knapp före kvitto

MÅNDAG 15 MARS


När man pantar burkar och flaskor kan man i vissa butiker göra valet att behålla pengarna eller skänka genom att trycka på den gula biståndsknappen.
Nu har Kooperation utan gränser kontrollerat hur generösa vi pantande svenskar egentligen är, och i botten på listan hittar vi tre värmländska kommuner. På sista plats ligger Grums där inte ens en krona per hundralapp doneras. Arvika och Torsby ligger också i absoluta snålbotten.


En av Sveriges största
handikappsidrottsföreningar finns i Karlstad: IF Hammaren som startade i början av sjuttiotalet och är en intergrerad klubb med både funktionshindrade och icke funktionshindrade  medlemmar. Bland annat spelar bowlinglaget i division 3 med sitt mixade lag. Jubal är eldsjälen bakom klubben, vi träffade två av bowlingspelarna och hörde även Annelie Svärdh, idrottskonsulent Värmlands Handikappidrottsförbund berätta om handikappidrotten i Värmland - i skuggan av pågående Paralympics.

Hockey. I lördags spelades den sista elitserieomgången och dan efter valde lag ett till fyra i serien sina motståndare.  För Färjestads blev det Skellefteå, och tränare Tommy Samuelsson - som själv har ett förflutet med Norrlandsklubben - tror på en tuff fight.

Täljer och förtäljer gör veckans måndagsgäst, konstnären som använder naturen som arbetsmaterial och inspirationskälla. Maria "Vildhjärta" Westerberg skapar konst av pinnar, rötter och bark som hon samlar i skogen. 

Nu visas hennes konst i Cyrillusrummen på Värmlands museum.

Maria är också engagerad i arbetet för att rädda svensk gammelskog.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista