1 av 4
Reijo Koskinen från Sunne är en av de sju värmlänningar som rengör Storkyrkan inför bröllopet. Foto: Magnus Aronsson/Svenska kyrkan
2 av 4
Anna Wall Rhudin, privatekonomisk rådgivare. Foto: Hedvig Nilsson
3 av 4
Konservatorn Boel Heckscher rengör 1400-talsskulpturen S:t Göran och Draken. Foto: Svenska kyrkan
4 av 4
Per-Magnus Bengtsson, tågchef. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Scanpix

Värmländsk bröllopsglans i storkyrkan

TISDAG 16 MARS


Det rustas
för kungligt bröllop i Sverige. Inte minst i Storkyrkan i Stockholm där vigseln mellan Kronprinsessan och Daniel Westling ska äga rum den 19 juni. Just nu jobbar sju värmlänningar på att Storkyrkan, med ovärderliga skatter som silveraltaret och Sankt Göran och Draken, ska återfå sin forna glans. Ullenius ateljéer i Sunne har totalentreprenad för renoveringen, och konservatorn Urban Ullenius visade oss runt bland byggnadsställningarna.
Att arbetspendla till Norge
ska nu bli lättare, tack vare nya tåg som Värmlandstrafik införskaffat. Värmlandstrafiks tågchef Per-Magnus Bengtsson besökte Eftermiddagsradion och berättade om Värmlandstrafiks senaste satsning, som också innebär ett lyft för nöjespendlingen. En helt ny tur riktar sig nämligen till bio- och teatersugna Fryksdalingar.


I Ekonomitipset med Anna Wall Rudin pratade vi om räntorna, både när det gäller bolån och sparande. Anna varnade för obligationsfonder och hann också med att prata en hel del bandy och sitt engagemang i Isalliansen.

Trots att det är lite bistra tider ekonomiskt så shoppar vi som aldrig förr. Våra köpcenter går för högtryck och efterfrågan gör att man hela tiden tittar efter nya områden att exploatera. Bergviks köpcenter strax väster om Karlstad står näst på tur att expandera och sen en tid tillbaka så planeras för en köpcenterdel norr om E18 som ska heta Eriksberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista