1 av 2
Molgan får sällskap av Errol Flynn. Foto: Forma förlag
2 av 2

Hjärttema, avtalsrörelsen och Molgan

ONSDAG 17 MARS

Kvinnors hjärtan uppmärksammas i mars månad av Hjärt-Lungfonden. Hjärt- och kärlsjukdom är den vanligaste dödsorsaken bland kvinnor i Sverige, och vissa varianter som "brustet hjärta" och tysta infarkter drabbar kvinnor oftare.

En ny hjärt- och akutmedicinklinik har invigts på centralsjukhuset i Karlstad. Med en ny mindre organisation blir vården för patienterna bättre.

Minns ni Molgan? Den kortväxte norrmannen med knälångt hår som sprang till skogs när polisen lyckades få stopp på hans bilfärd i Sunne sommaren 2006? Molgan har ju aldrig synts till sen dess, men nu dyker han upp igen i en ny bok. "Vinnare och förlorare, världshistoriens mest osannolika framgångssagor" heter den och där får Molgan-mannen, som friades i tingsrätten från rafttfylleanklagelserna, sällskap av storheter som Errol Flynn och Oprah Winfrey.

Den största avtalsrörelsen på länge närmar sig. Kollektivavtal för drygt 3 miljoner anställda i Sverige ska omförhandlas. I dag är det Kollektivavtalets dag, vilket uppmärksammas bla på Soltorget i Karlstad. Steve cato, vice ordförande i LO distriktet Värmland/ Örebro besökte studion.

Nu skärper Landstinget i Värmland reglerna för dem som står i operationskö men tackar nej om och om igen till inbokade operationer.  En gång är ingen gång, men händer det igen ska man hamna sist i kön. Av de som köar till operation idag har 139 värmländska patienter tackat nej minst tre gånger. Slöseri med resurser, menar landstingsledningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista