1 av 4
Ung på stan, Karlstad kommuns nya trygghetssatsning
2 av 4
Matilda Hansson, projektledare. Foto: Hedvig Nilsson
3 av 4
Andreas Möller, pastor i baptistkyrkan och Ulf Eriksson, pastor i Missionskyrkan i Karlstad.Foto: Hedvig Nilsson
4 av 4
Linda Modin Klemner. Foto: Hedvig Nilsson

Spänningssökande ungdomar, frikyrkor och barnmässa.

MÅNDAG 22 MARS


Spänningssökande ungdomar
, det är vad Karlstads kommun väljer att fokusera på när man vill öka tryggheten för unga.
Ett sätt är att jobba med avledande verksamhet, berättar projektledaren Matilda Hansson. Nio ungdomar mellan 18-21 år som utbildats i bla hjärt-lungräddning, bemötande och juridik har anställts för att öka tryggheten under kvällar och helger.


Framtiden för frikyrkorna i Värmland
 pratade vi också om. Om knappt två år får vi nämligen en ny kyrka, när Metodistkyrkan, Svenska Baptistförbundet och Svenska Missionskyrkan som slås samman.
Nyligen togs namnförslaget Samfundskyrkan fram, men vad kommer den vanliga kyrkobesökaren egentligen att märka?  Pastorerna Andreas Möller,  baptistkyrkan  och Ulf Eriksson,  Missionskyrkan, berättade mer.

Karlstad och Hammarö har sen tidigt i lördags morse drabbats av en vattenläcka.
Per-Anders Bergman avdelningschef vid Teknik och fastighetsförvaltningen i Karlstad besökte studion och vi fick en uppdatering av vattenläget.

Måndagsgäst var Linda Modin Klemner, fembarnsmamma, modellmammma och fotograf. Aktuell i och med Barnmässan som på fredag anordnas för sjätte året i rad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".