1 av 2
Gravidmagar. Foto: Hedvig Nilsson
2 av 2
Gina och Johanna på Klara gymnasium. Foto: Hedvig Nilsson

Bebissug smittar på arbetsplatser

TISDAG 23 MARS


Många har länge misstänkt det
, nu är det vetenskapligt bekräftat. Bebissug smittar, arbetskamrater emellan! Nationalekonomen Peter Nilsson har i sin avhandling undersökt födelsemönster bland fertila kvinnor på arbetsplatser med upp till 50 anställda. Resultatet visar att blir en gravid, följer ofta fler efter. Om en kvinna får barn ökar faktiskt benägenheten att skaffa barn bland hennes kvinnliga arbetskamrater med tio procent.

Vattenläckan är nu under kontroll, men mycket arbete återstår att göra för att det inte ska hända igen. Karlstads kommuns vattenledningsnät är mycket gammalt och takten på byte av rör ska  ökas säger kommunstyrelsens ordförande Lena Melesjö Windahl (s).


Skogsstjärnan, en hjälpande hand
. Så kallar gymnasieeleverna Gina Roivainen och Johanna Odefjord på Klara gymnasium i Karlstad sitt projektarbete, som gått ut på att samla in saker till Kvinnojourernas skyddade boenden i Arvika, Torsby, Hagfors, Sunne och Karlstad. Ett projekt som ska bli kvar efter att tjejerna gått ut.

Avledande verksamhet anordnas för spänningssökande ungdomar i Karlstad, som ett led i kommunens stora trygghetssatsning för unga. Idag följde vi med på bowling.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".