Husmor på 40-talet. Foto: Pressens bild/Scanpix

Husmorstrend, Rut-avdrag och skalperingsbilder

8:09 min

Det sveper en husmorstrend över landet. Till och med vår grannkanal P1 hakar på med ett nytt program: Husmorssskolan med Underbara Clara. Varför vill alla jämställda kvinnor i karriären börja leka hemmafru, baka cupcakes och mangla lakan? Det diskuterades idag i onsdagspanelen, som bestod av Arvid Dahlgren, Anna Wall Rudin och Magnus Henrichsson.

Nämnda trio dryftade också ROT och RUT-avdragen - som gett 615 nya heltidsjobb i Värmland bara under 2010, enligt branschorganisationen Företagarna. Anna berättar att hon utnyttjat både ROT och RUT, bla till städning. Magnus får sina skjortor strukna av Rut, som dessutom klättrar på namn-toppen över populära namn på nyfödda. Finns det en koppling? undrar Hedvig.

Dessutom: Hur äckliga bilder vill vi se i vår morgontidning egentligen? Frågan ställs efter måndagens nyhet om den småbarnsmamma som blev skalperad på Sannabadet i Kristinehamn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista