Bosse Löthén, författare och journalist. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Han skriver barnböcker om övergreppen

"Vi måste fokusera på barnen"
15 min

Bosse Löthén föreläste inför socialarbetare om hur utsatta barn är i dagens samhälle och hur fokus måste flyttas från att behandla pedofiler till att försöka skydda barnen.

Nästan inga långtidssjukskrivna kan få jobb med regeringens nya program. Det hävdar den socialdemokratiske riksdagsledamoten Lars Mejern Larsson. - Visst blir det riktiga jobb, istället för de plus-jobb socialdemokraterna vill ha, svarar den moderate riksdagsledamoten Christian Nilsson.

Den räv som hittats i Uddevallatrakten med den för människan livsfarliga parasiten dvärgbandmask, kan innebära stora problem för alla naturmänniskor. Eva Osterman-Lind vid Statens veterinärmedicinska anstalt, berättar att situationen är mycket allvarlig om masken sprider sig över landet. Då kan vi knappast njuta av bär och svamp i skogen och får vi i oss parasiten skadar den levern och kan också döda oss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".