Emilie Edvinsson ska segla jorden runt med start i början av juli. Här sitter hon i den segelbåt som ska användas. Foto: Victor Jensen/P4 Värmland.

Kristinehamnsbo seglar jorden runt

"Det ska bli skönt med två års semester"
5:59 min

I början av juli börjar ett stort äventyr för Emilie Edvinsson boende i Kristinehamn. Då ska hon, hennes pojkvän och en kompis till paret segla jorden under två år. Hon ska tillsammans med pojkvännen Eiliv Hägg och deras kompis Gustav Hardell segla jorden runt. Just nu ligger den 33 fot lång segelbåten i gästhamnen i Kristinehamn. Trion köpte båten för drygt ett år sedan och har sedan grejat ordentligt med båten.

– Vi har tagit loss i princip varenda skruv och tättat igen och gjort nya hål. Vi har bytt ut alla ventiler och något fönster för att hon ska bli tät. Vi har byggt en targabåge bak för att få på lite solceller och en vindgenerator för strömförsörjningen, sammanfattar hon.

Resan tar sin början i juli och trion kommer först att segla ner genom Vänern, för att sedan ta sig ner till Kilkanalen och vidare till Kanarieöarna. Där kommer de korsa Atlanten och sedan vidare mot Nya Zeeland. Andra ställen som får besök av trion är bland annat Söderhavet och det som Emilie ser fram emot mest.

– Galapagos, i Söderhavet, utanför Ecuador. Dem har ett spännande djurliv och det är ganska orört. Så det ska bli spännande, det är nog ingen plats man tar sig till så lätt annars, menar hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".