Centerns partiledare Annie Lööf kom till Eftermiddags studio. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.
Annie Lööf (C) om allemansrätten och äganderätten:

"De två storheterna ibland på kollisionskurs"

15 min

Centerledaren och näringsministern Annie Lööf har förståelse för upprördheten över skogsavverkningen i Storfors, som P4 Värmland har rapporterat om idag. Men hon tycker att skogsvårdslagen är tillräckligt tydlig.

– Det är väldigt tydligt att man ska ta sociala hänsyn, man ska ta hänsyn till kultur- och miljövärden när man brukar jorden. Är det tätortsnära ska man ta särskild hänsyn. Samtidigt har vi två stora rättigheter i Sverige, allemansrätten och äganderätten. De två storheterna kommer ibland på kollisionskurs, där det också är viktigt att försvara äganderätten, säger hon.

När Annie Lööf besökte Eftermiddag passade hon också på att avslöja att Centern tänker hålla sin riksstämma i september 2013 i Karlstad. Dessutom uttalade hon sig om den omdebatterade halverade arbetsgivaravgiften för unga och presenterade siffror kring vad S-förslaget om fördubbling skulle innebära.

Hör också socialdemokratiska riksdagsledamoten Ann-Kristine Johansson kommentera den halverade arbetsgivaravgiften:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista