Karlstad curlingklubbs ordförande Marie Henriksson visade runt Richard Harding och de andra internationella besökarna i ishallen på Färjestad, där curling-EM ska spelas - men där det just nu byggs intensivt inför tv-inspelningen av Gladiatorerna. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.

Internationellt besök inför Curling-EM

"Under Curling-VM i Karlstad 1977 vann Sverige"
8:44 min

Om lite drygt ett halvår är det dags för Europamästerskapet i curling - i Karlstad. Förberedelserna pågår för fullt, och igår var representanter från internationella curlingförbundet på plats för att titta närmare på vår stad.

Vår reporter mötte upp på ishockeyarenan på Färjestad där de bästa lagen ska spela. Där träffade han Karlstads curlingklubbs ordförande Marie Henriksson och skotten Richard Harding, som bland annat ska leverera stenarna. Det var första gången Richard Harding återsåg Karlstad, efter att han spelade här i världsmästerskapen i Karlstad 1977.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".