1 av 2
En kollapsad byggnad i Mirandola i norra Italien, efter jordskalven som har drabbat regionen. Foto: Luca Bruno/AP photo.
2 av 2
Ingela Östman-Capin, från tiden som svensk landslagsspelare i basket. Foto: Jack Mikrut/Scanpix.

Ingela kände av jordbävningen i Italien

8:09 min

Minst 15 personer har omkommit, och många skadades i jordbävningen som drabbade norra Italien i morse. Skalvet kom vid niotiden i morse och har uppmätts till 5,8 på richterskalan.

Värmlänningen Ingela Östman-Capin, före detta basketstjärna med förflutet i Arvika, bor numera utanför Mestre, någon mil från Venedig i nordöstra Italien, inte långt från det drabbade området. Hon kände av skalvet i morse.

– Jag låg i sängen. Rutorna skallrar, lamporna skakar och någon bok ramlar ner. Det varar 20-30 sekunder. Det känns, men det var inte så att jag kände att jag måste ut. Men jag ringde till jobbet, och där sprang alla ut, säger hon.

Från storstäder som Bologna, Milano, Pisa och Venedig rapporterades om folk som i panik sprungit ut på gatorna och evakuering av skolor och kontor. Värst drabbades området kring Modena där de flesta av dödsfallen inträffade, många på grund av sönderfallna industrilokaler. Flera personer saknades fortfarande på tisdagseftermiddagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista