Patrik Werner, tränare och sportchef i Degerfors IF, och Magnus Söreskog, marknadsansvarig i klubben. Foto: Magnus Hermansson/Sveriges Radio.

Degerfors satsar på storpublik på lördag

7:45 min

På lördag är det årets match för Degerfors IF, åtminstone ur publiksynpunkt, när Hammarby kommer på besök. Hittills under säsongen har rödvitt haft svårt att locka publik, men inför Hammarbymatchen lanserar klubben nu begreppet "Värmlandskampen" för att få värmlänningarna att vallfärda till Valla.

Förra året vann Degerfors hemma mot Hammarby med 3-2 inför hela 5500 åskådare. Då var Christophe Lallet en av nyckelspelarna i Degerfors. Numera spelar han i Hammarby, där han har gjort en succévår. Degerforstränaren Patrik Werner tror att Lallet får ett varmt välkomnande när han kommer "hem" till Valla.

– Han har gjort så mycket nytta för klubben, både plan och utanför. En otroligt bra fotbollsspelare och en otroligt bra kille, så det ska bli kul att möta dem bara han inte ställer till det för oss, säger Patrik Werner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista