1 av 2
Det är rejält blågult i Kiev just nu, både Sverige och Ukraina spelar ju i blått och gult. Här syns svenska supportrar ladda för matchen. Foto: AP Photo/Efrem Lukatsky.
2 av 2
Clara Bodin

Blått och gult dominerar i Kiev

"Jag tror tyvärr inte att EM kommer att påverka politiken här i Ukraina"
9:03 min

Ikväll är det äntligen dags för Sverige att spela första matchen i fotbolls-EM, mot värdnationen Ukraina. Det råder verkligen EM-feber i Kiev, berättar värmlänningen Clara Bodin, som tidigare har bott och drivit företag i stan och som är på plats på läktaren ikväll.

På sistone har det rapporterats mycket om den politiska situationen i Ukraina. Regimen har bland annat fått hård kritik från omvärlden för fängslandet av oppositionsledaren Julia Tymosjenko. Enligt Clara Bodin har läget i landet förvärrats.

– Det har blivit ett tuffare medieklimat och korruptionen har ökat på alla nivåer. Dessutom har det blivit svårare att vara småföretagare, säger hon.

Hör också röster på stan i Karlstad inför matchen ikväll:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".