Arkivfoto: Jurek Holzer/Scanpix.

Lyssnarnas grilltips

När Eftermiddag bad om lyssnarnas grilltips svämmande mailkorgen fulkommligen över med läckerheter. Här är ett urval av dom goda recepten.

Kött! /Anders

Karré /Jakob Bäckman

Köörv /Mike Östervee

Väner-gös! Nappar som bara dän längst ut i småbåtshamnen. /Marlene Sundberg

Lax, bara pensla med olja och sedan rikligt med citronpeppar på och några nypor havssalt. /Louise Tikkanen

Något som aldrig är fel är ju baconlindad halloumi. Skär halloumin i stavar på någon cm i tjocklek, linda in en baconskiva och stick igenom det hela med en blötlagd tandpetare eller grillspett. Fördelen är, förutom smaken, att osten inte fastnar i gallret eller faller sönder!
En annan favorit är gorgonzolafyllda champinjonhattar. Ta stora champinjoner, ta bort stammen och hacka samt blanda stammen med gorgonzola och fyll hattarna innan man lägger svamphattarna med öppningen uppåt (givetvis) på grillen. /"Fredrik i frittes garage.."

På väg hem för att grilla en Fläskytterfile som tillreds enligt följande: rubbas med "pappas kryddnlandning", grillad hel till nästan well done, serveras med färska kokta potatis, sallad/salsa finskärd tomat, gurka, rödlök, gul paprika, grön chili mellanstark i mycket tunna och små bitar, salt olivolja. Allt enkelt och smakrikt. Till detta dricks det man tycker är gott, saft, läsk, öl, vin, eller vatten! /Ulf-Peter

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista