Foto: Andreas Berglund/Sveriges Radio.

Panelen om Kungens omdiskuterade skämtlynne

20 min

När Kungen ombads kommentera nyheten om prinsessan Madeleines graviditet visade han prov på ett kritiserat skämtlynne. Han sa saker som att prinsessan kanske skulle flytta till Island och att han skulle "stänga ner butiken" för att bara ägna sig åt blöjbyten.

Reportrarna frågade hur prinsessan mår, men frågan som bör ställas är kanske snarare hur kungen mår? Detta diskuterades i nyhetspanelen - för dagen bestående av Patrik Hamsch, Anna Gullström och Anders Thorén. Andra ämnen var Obamabesöket och Lundsbergs internatskola. Nu ska internatet drivas vidare, och eleverna som bor kvar har erbjudits plats på Fria läroverken, före detta John-Bauergymnasiet i Karlstad.
- Det är jättekonstigt, för det är väl ändå på det här internatet som incidenten inträffade, men det var väl inga klagåmål på skolan? Nu är skolan stängd, men internatet öppet. Det känns bakvänt, säger Anna Gullström.

...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista