P2 Live: Jazz Festival Cully 2007 Jack de Johnette

Lördag 8 december kl 18.04-19.15

I lördagens jazzkonsert återvänder vi till schweiziska Cully inte långt från Montreux. Här hålls sedan många år en intressant jazzfestival i mars som vad gäller programsättning kan göra strängt taget vilken svensk festival som helst grön av avund. Den här veckan handlar det om en av dagens mest betydande trumslagare - Jack de Johnette.

Vid sidan av samarbetet med pianisten Keith Jarrett Jack de Johnette drivermängder av olika egna projekt. Det här är ett av dom en kvintett med pianisten Danilo Perez  som vi bl a känner från Wayne Shorters kvartett. Basisten känner kanske många från Sonny Rollins grupper från slutet av 70-talet men han spelade också gitarr med Rollins senare. Hos Jack De Johnette är det tillbaka till basen – akustisk elbas.
byron Trumpetaren Byron Wallen är en ung brittisk trumpetare som också gjort karriär i New York.Går man in på hans hemsida presenterar han sig som The Twilight Jaguar.”A key mover and shaker in the generation of London jazz based talent ” skrev Echo om hans debutalbum.
sibongile  Jason Yarde är också han från London, en Jazz Warrior och en av de hetaste altsaxarna i aktuell engelsk jazz dessutom firad som både producent och kompositör. Sångerskan Sibongile  Khumalo kommer från Sydafrika. Född i Soweto 1957 och har gjort karriär både som operasångerska – hon gjorde titelrollen i den första afrikanska operan Princess Magogo ka Dinuzulu – men dessutom är hon etablerad både som jazz och world music sångerska i Syadafrika

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".