Lördag 8 mars 18.03-19.15 P2 Live Jazz: NDR Big Band med musik av Alon Yavnai under ledning av Wolf Kerschek

Solist: Alon Yavnai, piano.
Trumpeter: Thorsten Benkenstein, Ingolf Burkhardt, Claus Stötter, Michael Leuschner
Tromboner: Joe Gallardo, Sebastian Hoffmann, Stefan Lottermann, Ingo Lahme
Saxofoner: Fiete Felsch, Peter Bolte, Tilman Ehrhorn, Lutz Büchner, Edgar Herzog
Piano: Alon Yavnai; Gitarr: Stephan Dietz; Bas: Hans Galiwischnig; Trummor: Eric Doob
Slagverk: Mario Doctor
Konsert 9/2 2007, Rolf Liebermann Studion, Hamburg
Pianisten Alon Yavnai född och utbildad i Israel har efter 6 år tillsammans saxofonisten/klarinettisten Paqutio D’Rivera också inlett en egen karriär med eget skivkontrakt med ObliqSound. Hans debut album släpps i april. I år blev han Grammy vinnare tillsammans med Paquito D’Rivera Quintet ”Funk Tango”. Tillsammans har de också Jazz Chamber Trio tillsammans med cellisten Mark Summer. Det blir också prov på deras musicerande i kvällens konsert, som extranummer.

Alon Yavnai är en mycket eklektisk och mångsidig musiker vilket han också kommer att visa tillsammans med Nordtyska Radions Big Band som i huvudsak bjuder musik av honom.
Att han så ofta inbjuds att samarbeta med symfoniorkestrar världen säger väl det mesta om hans kapacitet som pianist. Han har också samarbetat med Joe Lovano, Nancy Wilson, Freddie Hubbard och ger workshops och masterclasses i improvisation så det finns bredd.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista