Tisdag 19.30 8 april 19.30-21.30 P2 Live Jazz: Swedish Jazz Celebration 2008 - Jazzfest på Fasching den 2/4

Trender och tendenser - morgondagens svenska jazz idag?
I onsdags inleddes Swedish Jazz celebrations traditionsenligt med musikhöskolornas jazzfest. En möjlighet att visa upp presentera vad som pågår i hvudet på framtidens jazzmusiker. Jazzfesten är både plattform, tävling och uttagning till den nordiska jazzgruppstävlingen Young Nordic Jazz Comets.
Möt framtidens jazzgenerationen idag och lär känna vinnande Kristin Amparo Band som ska representera Sverige i Köpenhamn i september.
Tävlingsmomentet är alltså en del av den årliga jazzfesten men gäller inte alla. Det finns nämligen en åldersgräns för Young Nordic Jazz Comets som stänger ute musiker äldre än 26 år.Det gör att  Jazzfesten snarare lägger huvudvikten på mötet mellan banden och publiken. Vi bjuder ett urval av grupper från Jazzfesten på Fasching. Både tävlande andra. Räkna med ny musik och spännande konstellationer denna heta kväll som visar oss jazzens morgondag redan i dag.

Det var dom här grupperna som framträdde på Fasching. Vår tid tillåter inte att vi speglar hela Jazzfesten här och nu. Det blir ett urval av grupperna, men som ren konsumentupplysning. Här är alla grupper med angivande av deras hemvist.  De fyra första grupperna deltog i tävlingen. Dvs de hade åldern inne. Det gäller också gruppen Elin&Emilia men de var för få. Det har tidigare drabbat gruppen Boogie som numera heter Wildbirds&Peacedrums. Man måste vara minst tre för att kallas för grupp i Young Nordic Jazz Comets. 

”My”                                Ingesund
Simon Nyberg, gitarr, Ellen Gårdstedt, sång, Anna Elwin, sång

Virgo Trio                        Malmö
Per-Oscar Nilsson, gitarr, Marcus Omberg, trummor, Johnny Åman, bas

Linda Olah Quartet         Göteborg
Linda Olah, sång, Martin Freidlitz, gitarr, Anders Ljungberg, bas, Johan Birgenius, trummor  

”Kristin Amparo Band”    Stockholm
Alexander Zethson, piano, Carl Ottosson, trummor, Max Thornberg bas, Johan Jutterström, Elin Larsson Saxofoner, klarinett, flöjt, Kristin Amparo Sundberg, sång  

”Elin & Emilia” (duo)       Örebro
Elin Bergstrand, sång, Emilia Havsed, piano

I AM THE ARM                   Göteborg
Carl Svensson, gitarr, Jacob Öhrvall, kontrabas, Andreas Axelsson, trummor 

Oddbåpp                           Malmö
Dan Schyman, bas, Olle Dernevik, trummor, Daniel Hansson, altsax
”Marcus Skooghs grupp” Ingesund
Catrin Björn,  sång, Markus Eriksson, gitarr, Hannes Beyer, kontrabas, Marcus Skoogh, trummor, 

”Katapult”                       Stockholm
Gustav Rådström, Jakob Gustafsson, Mattias Jarheden, saxar/träblås, Niklas Fernqvist, bas, Christopher Cantillo, trummor  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista