Tisdag 5 augusti kl 19.30-21.30 P2 Live Sommar:Allan Holdsworth - Alan Pasqua Group

Allan Holdsworth, gitarr, Alan Pasqua, klaviatur, Jimmy Haslip, bas, Chad Wackerman, trummor.
Konsert 10/5 2007, Jeriko, Malmö
Tidigare sänt 4/9 2007

P2 Live Sommar bjuder högtidstund för gitarrvänner inte minst. Gitarristen Allan Holdsworth är utan tvekan en av de mest hyllade och omtyckta gitarristerna i vår tid. Han är så nära en levande legend man kan komma, en gitarristernas gitarrist och meritlistan är oändlig. Han har som det heter ”spelat med alla” ‑  i alla stilar. Missade du konserten när densändes första gången i början av september ifjol kan du reparera skadan nu.

Alan Holdsworth blev känd på 70‑talet genom den engelska gruppen Soft Machine och senare som medlem av trumslagaren Tony Williams grupp Lifetime. Han har besökt Sverige ett antal gånger med sina egna grupper sedan dess. Väldigt ofta motsträvig när det gällt Sveriges Radios möjlighet att få spela in konserterna. Men till glädje för alla Alan Holdsworth – fans har han numera ändrat attityd.  De andra musikerna i gruppen är alla kända och etablerade och kommer från lite olika håll i musikvärlden. Alan Pasqua som spelar keyboards lever också lätt upp till epitetet ”har spelat med alla”. Hans samarbete med Holdsworth sträcker sig från deras tid tillsammans i Tony Williams Lifetime ‑ i mitten av 70‑talet.
På bas hör vi Jimmy Haslip – en legend också han kanske mest känd från gruppen Yellowjackets. Senast an var gät i Jazzradion var med just Yellowjackets från årets Bang i Sandviken. Och apropos legender vad ska man kalla Chad Wackerman som tillbringade massor av år i Frank Zappas grupper. Vi får ofta frågan var finns fusionsmusiken i Jazzradion. Varsågoda! Det här är State of The Art.
Om du fortfarande inte är övertygad. Låt oss citera programbladet för jazzklubb Jeriko i Malmös:
”Om man gör en lista över de viktigaste jazzgitarristerna måste Allan Holdsworth finnas med, liksom Charlie Christian, Django Reinhardt, Wes Montgomery och John McLaughlin. Punkt slut……. Även som kompositör har han en egen röst med en unik melodi- och harmonikuppfattning.”
Musikhuset Jeriko var knökfullt och Ulf Rådelius, Jazzradions man i Syd meddelar att det inte hade gått att pressa in ens ett plektrum mellan alla gitarrister som var där för att lyssna. Join the Club!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista