Lördag 28 juni kl 18.03-24.00 P2 Live: Sandvikens Bangen 2008 Live från en pågående jazzfestivalen på Högbo Bruk.

Ciceron: Lars-Göran Ulander.

Lördagens direktrapport inleds sedvanligt med Sveriges enda kompositionstävling för storband - Jazzverk 2008. En tradition sedan 9 år. Numera en internationell tävling med 7 nominerade verk från Schweiz, Österrike, Finland, Norge och Sverige. I år framförs finalisternas verk av Bohuslän Big Band under ledning av Örjan Fahlström. Idén med tävlingen är att stimulera nyskapandet av musik för traditionellt storband. Jazzverk är en tävling för unga kompositörer.
Segrararen meddelas i direktsändningen som pågår ända till midnatt och som vanligt bjuds på en ytterst varierad musikalisk anrättning av vad som pågår live på scenen Mnozil Brass band och Viktoria Tolstoy och sådant som spelats in tidigare. Möt Lasse Lindgren Big Constellation med en hyllning  till Maynard Ferguson från fredagen och härtappad färskvara från tidig eftermiddag Theresa Andersson från New Orleans och Klas Lindqvist Nonet.
Hela festivalprogrammet hittar man genom att ggola Sandviken Bangen eller på festivalens hemsida. www.sandviken.se  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".