Fredag 22.00-24.00 P2 Live: Club Jazz med Pierre Martin På scen: THUS: OWLS och Bengt Ernryds kvartett

THUS: OWLS:
Erika Alexandersson, sång, elektronik, Cecilia Persson, piano, orgel, Ola Hultgren, trummor, Simon Angell, gitarr, Martin Höper, elbas och Emil Strandberg, trumpet.
Konsert Swedish Jazz Celebration, Trädgårn, Göteborg 25/3.
Bengt Ernryds kvartett:
Bengt Ernryd, trumpet, Fredrik Nordström, saxofon, Niklas Fernqvist, kontrabas och Anders Åstrand, trummor.
Konsert Glenn Miller Café, Stockholm 4/3.
Veckans P2 Live: Club jazz bjuder på två konserter, dels med Erika Alexanderssons projekt vid Swedish Jazz Celebration i Göteborg för tre veckor och trumpetaren Bengt Ernryds Kvartett på Fasching i Stockholm. 
THUS: OWLS passade på att fira utgivningen av  sitt debutalbum ”Cardiac malformations” med konserten på SJC. Medlemmarna i gruppen kommer från olika håll, både musikaliskt och geografiskt, de unga musikerna har gemensamt är att de alla är inflyttade till Stockholm. Pianisten Cecilia Persson kan man bland mycket annat höra i gruppen Paavo, basisten Martin Höper har spelat med både Koop och Rigmor Gustafsson, trummisen Ola Hultgren spelar med Loney Dear och ny på den svenska scenen är den kanadensiske gitarristen Simon Angell. THUS: OWLS huvudperson och låtskrivare är sångerskan Erika Alexandersson. Hon har också duon Josef och Erika med Josef Kallerdahl. Dessutom har hon gruppen Erika och är med i The Moth. 

Kvällens andra grupp är trumpetaren och kompositören Bengt Ernryds tillfälliga kvartett. Tanken var att vi skulle spela in Ernryds grupp BENT som turnerar runt i Sverige i vår, men av olika anledningar kunde två av medlemmarna i den gruppen inte vara med, därav den nya men spännande musikerkombinationen. Bengt Ernryd har hunnit fira femtio år som professionell musiker, han debuterade redan 1958, fjorton år gammal och har sedan dess spelat med grupper som Gugge Hedrenius band och pianisten Gösta Nilssons IBIS. Den först filmmusiken komponerade han 1966 till Jonas Cornells ”Puss och kram”, följd av musik till Vilgot Sjömans ”Jag är nyfiken gul/blå”, vilket ledde till att Ernryd gjorde musiken till de flesta av Sjömans filmer och även åt Johan Bergenstråhle (bl. a. ”Made in Sweden” och ”Baltutlämningen”), samt Troells ”Nybyggarna”.. Men allra mest känd är han nog trots allt för musiken till Magnus, Brasse och Evas barnprogram i TV, Fem myror är fler än fyra elefanter från 1974. Han har större delen av sitt vuxna liv jobbat på teatern, mellan 1969 och 2007 var han musikchef på Stockholms stadsteater. Den senaste skivan av Bent Ernryd gavs ut 2007 (”A Glass of Wagner to the Rising Sun”) och valdes Månadens skiva av den engelska tidskriften ”Sound On Sound” i augusti samma år.
Slagverkaren Anders Åstrand kunde vi höra i P2 Live Jazz för en dryg månad sedan, vid marimban i Madeleine Östlunds grupp. Men här sitter han alltså bakom trummorna. Saxofonisten Fredrik Nordström har sin egen Fredrik Nordström kvintett och han har också skivaktuella  gruppen Arveheim/Berke Upscale Ten, tillsammans med Johan Berke.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".