Tisdag 2 juni 19.30-21.30 P2 Live: Ron Carter Quartet Foursight II Lisa Ullén-Nina De Heney Duo Nils Landgren Funk Unit

Ron Carter Quartet 
Ron Carter, kontrabas, Stephen Scott, piano, Payton Crossley, trummor,
Rolando Morales‑Matos, slagverk
 
Konsert 8/10 2008 Kristianstad Jazz Festival 2008
Lisa Ullén –Nina De Heney Duo
Lisa Ullén, pianoNina de Heney kontrabas,
Konsert 18/3 Viktoria Malmö
Nils Landgren Funk Unit
N
ils Landgren,  trombon, sång, Magnum Coltrane Price,  bas, sång  Andy Pfeiler,  gitarr, sång, Sebastian Studnitsky, keyboards, trumpet, sång  Magnus Lindgren,  sax, klarinett, sång,Wolfgang Haffner,  trummor, sång
Konsert 11/10 Y/llan, Kristianstad Jazzfestival 

Tisdagens P2 Live Jazz blir en synnerligen varierad och välmatad med musik av skilda slag från olika tillfällen. Den gemensamma nämnaren att allt ryms i det musikaliska landskap som kallas jazz! Det blir en musikalisk resa från Ron Carters sofistikerade kvartett via duon Nina DeHeney – Lisa Ullén experimentella och nyskapande musik till en hårdsvängande Nils Landgren Funk Unit.
Och apropos Nils Landgren. Senaste nytt är att han nyligen också utnämndes till professor vid Shanghai Conservatory of Music. Jazzradion ber att få gratulera till den nya titeln! Det betyder att faktiskt att Nils Landgren numera är minst trippelprofessor.

Det börjar i Kristianstad den 10 oktober 2008 och en mycket entusiastisk publik som lyssnar på mästerbasisten Ron Carter och hans medmusiker.Stämningen framför Yllans stora scen var närmast andäktig och publiken lyssnade uppmärksamt på varenda ton som spelades. Den första delen av den här konserten hörde vi den 7 april.
Kontrabasisten Nina De Heney och pianisten Lisa Ullén spelade på Victoriateatern i Malmö den 18 mars. Duons musik kan ta många skepnader. Allt ifrån stora gester till små knappt hörbara vibrationer. Den gemensamma grunden är improvisationen och deras uppfattning om musik är  likartad men inte identisk. Enligt egen utsago så bygger deras gemensamma musik på att dom i nya musikaliska landskap går på instinkt och att dom improviserar sig mot nya musikaliska  områden. Det är snabba kast med ständiga klangliga och rytmiska överraskningar och trots att musiken ibland saknar puls så är den påtagligt rytmisk.
Sist ut Nils Landgrens hårdsvängande Funk Unit. En musikalisk institution som gett Nils Landgren världsrykte. Presentation överflödig det här är den aktuella tyskasvenska upplagan med Andy Pfeiler, gitarr, Sebastian Studnitsky,  keyboards och trumpet, Wolfgang Haffner  trummor och Magnus Lindgren saxofoner och klarinett. Ankare som vanligt Magnum Coltrane Price som spelar bas och sjunger.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista