Fredag 30 oktober 22.00-24.00 P2 Live: Club Jazz med Pierre Martin På Scen: Ralph Towner Uppsala Elin Larsson Stockolm JazzFest

På scen: Ralph Towner sologitarr 
Uppsala internationella gitarrfestival
Konsert 16/10 Uppsala Konserthus Stora salen
Elin Larsson group
Elin Larsson, saxofoner/komposition, Kristian Persson, trombon, Henrik Hallberg, gitarr, Niklas Wennström, kontrabas och Johan Käck, trummor.
Konsert 15/7. Moderna museet, Stockholm Jazz Fest 2009. 

I lördags, under Umeå jazzfestival, tilldelades saxofonisten, kompositören och stjärnskottet Elin Larsson Balticgruppens Jazzstipendium på tjugofem tusen kronor. Elin började spela saxofon när hon var 14 år och hittade därmed sin musikaliska röst. Efter studier vid Fridhems Folkhögskola och Sommenbygdens Folkhögskola flyttade hon vid 20 års ålder till Stockholm för att studera på Kungliga Musikhögskolan och satsa på en karriär som musiker. Sedan flytten till Stockholm har Elin hörts med grupper som We Are Quartet, Free Peaces, Kristin Amparo Band och inte minst med egna skötebarnet Elin Larsson Group. som gjorde succé på 2009 års upplaga av Swedish Jazz Celebration i Göteborg. 
Priset är ett resestipendium som hon än så länge inte har hunnit börja planera för. Hon var i Umeå för att spela i Kristin Amparos grupp Free pieces, dock hade hon inte med sig sin egen grupp, den spelade på Umeåfestivalen förra året i en konsert som blev en del av Elins genombrott. Men i veckans P2 Live: Club jazz med Pierre Martin hör vi hennes grupp i en inspelning från Stockholm Jazz Fest 2009.
Dessutom blir det rykande färsk musik från årets Uppsala internationella gitarrfestival för två veckor sen. Gitarristen och keyboardisten Ralph Towner är mest känd från den akustiska jazzensemblen Oregon och han har även en bred solorepertoar vid sidan av Oregon, som han bildade 1970, samt samarbeten med bland andra John Abercrombie, Egberto Gismonti, Keith Jarrett och Jan Garbarek. Han är föregångare när det handlar om att spela tolvsträngad och akustisk gitarr i jazzsammanhang
Den här konserten genomför Towner solo och materialet sträcker sig från samba till reggae, via jazzklassiker och klassisk impressionism.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".