Tisdag 17 november 19.30-21.30 P2 Live: P‑A Tollbom Groove Invasion 6 i Studio 7

P‑A Tollbom Groove Invasion 6
PA Tollbom ,trummor, Håkan Broström, altsaxofon, Magnus Broo, tumpet, Sven Berggren, trombon, Mattias Svensson, bas, Daniel Tilling, piano, PA Tollbom, trummor
Konsert 17/9  Studio 7, Malmö
Organic Vibes
Thomas Trulsson, saxofon , Richard Hauer, gitarr , Joacim Ericsson, hammondorgel B3, Anders Vestergård,trummor
Konsert 1/4 Studio 7, Malmö 

Per-Arne Tollbom, trumslagare. Född i Göteborg i december 1961. Började spela trummor I tidiga tonåren och jobbade som professionell trummis redan i 18-årsåldern. Han utbildade sig på Fridhems folkhögskola i Svalöv mellan 1981 – 83 och på Musikhögskolan i Malmö mellan 1990 – 2. Under hela studietiden spelade han mycket och var bland annat med i gruppen Wail som spelade in Jazz i Sverige plattan 1985.
Han startade sin egen grupp Offshore Sextet 1992 och har under åren också varit med i Maggi Olin Quartet och Torben Waldorff’s grupp No Bass. Den gruppen som vi ska höra ikväll finns i lera storlekar och upplagor allt efter det som spelningarna kräver. För konserten på Radiohusets studio 7 i Malmö betydde en  frontlinje med tre blåsare Jazzkatterna Håkan Broström , Magnus Broo samt trombonisten Sven Berggren som tagit ledfigt från egna gruppen Alea. Musiken är i huvudsak PA’s egen men det finns även plats för andra att bidra till repertoaren. Om detta och lite annat får vi höra PA själv berätta i intermezzot. Och apropos det här med groove.  Som en liten bonus så vi återigen möta gruppen Organic Vibes. Också här handlar det om musik  inspelad i Studio 7, men tidigare i år, redan den 1 april. Organic Vibes är gruppen som tar orgeljazztraditionen vidare med gruppmedlemmarnas egna kompositioner. Inspirationen kommer från storheter som Jimmy Smith och/eller Jack McDuff med flera hammond-giganter. Gruppen är just nu aktuell med en ny CD som heter GLUE och den ska släppas i början av december.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".