Nyhetsbrev Februari

Hej Jazzradiovänner!

Det var ett tag sen sist som vi kunde skicka ut ett nyhetsbrev om P2:s rika jazzutbud. Men nu är det dags igen och förhoppningarna är att de skall komma betydligt tätare, ungefär en gång i månaden.

Jag heter Marie Vesterholm och från och med nu är det jag som kommer att skriva Jazzradions nyhetsbrev.

Som någon kanske märkt har våra hemsidor fått ny design och nytt upplägg. Redan har reaktionerna börjat droppa in, både positiva och negativa, och jag kan lova att alla synpunkter beaktas. Allt har ju sina barnsjukdomar i början och en hel del har vi fixat till. En stor fördel med det nya upplägget är att lyssningslänkarna nu är betydligt lättare att hitta än tidigare. Dom finns i direkt anslutning till varje programinformation precis vid rubriken. Detta har redan uppskattats av många av er och det svårtydda 30-dagararkivet har också varit något som vi tidigare fått en del kritiska synpunkter på.

Det har redan gått några dagar på februari och ute är det vitt, vitt, vitt. Vintern är ju en utmärkt årstid för att krypa ner i favoritfåtöljen och lyssna på jazz av en massa olika slag i radion. Vad sägs om t ex Christian Wallumrød Ensemble på tisdag kväll den 9/2. Bara instrumentsättningen gör att man blir nyfiken, eller vad sägs om kombinationen harmonium, leksakspiano, barockharpa och hardangerfela? Programmet bli inte sämre av att det avslutas med basisten Anders Jormin tillsammans med Jönköpings Sinfonietta och kammarkör.

Jag tror inte jag gissar fel när jag säger att onsdagens (10/2) World Jazz Café kommer att göra många öron lyckliga då vi får besöka Quasimodo i Berlin där inga mindre än Mike Stern Band med Randy Brecker har konsert!

Jazz av ett helt annat slag blir det tisdagen den 16/2 då gruppen Paavo bjuder på konsert. Paavo är aktuella dels med denna turné under rubriken Pulsslag, men också med en ny skiva. Sofia Jernberg ger det alldeles speciella soundet med sin röst, tillsammans med pianisten Cecilia Persson och medmusikanter.

Att jazz kan låta på en hel massa olika sätt, ja det vet vi, och blir ännu mer övertygade om när vi i fredagskvällens (19/2) Club Jazz får vara med om en konsert på Fasching i Stockholm med Trespass trio bestående av saxofonisten Martin Küchen, trummisen Raymond Strid och basisten Per Zanussi.

 

Ett annat hett tips är livekvällen 23/2 med Scott Hamilton Scandinavian Five! Det är en konsert från Göteborgs konserthus med, förutom den bejublade saxofonisten Scott Hamilton, gitarrvirtuosen Ulf Wakenius, pianisten Jan Lundgren, basisten Jesper Bodilsen och trummisen Kristian Leth.

Och sen kommer mars som är den första vårmånaden! Och vår betyder också höjdpunkten för jazzälskare, Swedish Jazz Celebration, som i år hålls i Stockholm 14 – 17 april! Och med generösa sändningar i P2 förstås! Och med en massa spännande svensk jazz och utdelning av Jazzkatter.

Men det återkommer vi till då… håll ut!

Marie Vesterholm SR Musik

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".