Nyhetsbrev mars

Hej Jazzradiovänner!

Mars. Första vårmånaden. Svårt att tro när jag tittar ut genom fönstret här i Radiohuset på Gärdet i Stockholm. Vitt så långt man kan se, och jag kan se långt från våningsplan 7.

Men den som väntar på något gott osv. Förberedelserna till årets stora jazzradiohändelse Swedish Jazz Celebration håller på som bäst och alla nomineringar är klara. Det ser spännande ut - i år också! Håll dig uppdaterad via hemsidan:

Jazzradion i P2 är som vanligt fullspäckad med spännande och intressant musik av olika slag. För det är olikheterna i denna genre som är så fascinerande. Så mycket olika slags musik som ryms under beteckningen jazz!


Bara några exempel från mars:

Den fenomenale gitarristen John Scofield (med medmusikanter) i World Jazz Café 10 mars 12.30

Club Jazz bjuder på två fantastiska kvinnor samtidigt; Rigmor Gustafsson och Viktoria Tolstoy tillsammans med Håkan Broströms New Places Orchestra
12:e mars 22.00.

Två spännande saxofonister möts i samma sändning från Göteborg, nämligen Joshua Redman och Joe Lovano. I varsitt band, nämligen James Farm och Joe Lovano Us Five 23/3 kl. 19.30.

Vill slutligen plocka fram ytterligare ett russin frän landets sydligare del. I studio 7 i radiohuset i Malmö har vi ordnat unika konserter en tid och som 30/3 kl. 19.30 presenterar Cennet Jönsson och Triple Bass Fantasy. Ett band bestående av sax/basklarinett tillsammans med två basar och slagverk (med röst).
Och Susanna & The Magical Orchestra och Midaircondo. Med instrument som t ex kalimba, elektronik och cittra. 9 mars kl. 19.30 i

Som sagt, några axplock eller russin ur kakan eller... hela jazzradioprogrammet finns naturligtvis här på sverigesradio.se/p2

Hoppas på en god och stimulerande jazzradiolyssning!

Marie Vesterholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".