1 av 2
2 av 2

P2 Live Jazz: Phil Minton solo & trio från Hagenfesten. Limitless med Elin Larsson och Kristin Amparo från Stockholm Jazz Fest 2010.

På fredag kväll den 15/10 är den första delens huvudperson den engelska röstkonstnären Phil Mintion . Phil Mintons musikaliska bana började redan i skiftet mellan femtio- och sextiotalet, men då som trumpetare och sångare på Londons och Storbrittaniens jazzklubbar. I dag är han mest känd för att använda rösten som sitt instrument i en fri form. Hans röst är inte bara en sångröst utan ett verktyg för att improvisera och han använder mängder av olika ljud som gäspningar, hummande, gråt och barnsligt joller. Han behärskar också en teknik att använda sina stämband så han kan producera två olika toner samtidigt.
Kvällens konsert är inspelad på Hagenfesten i Dala-Floda i slutet av juli 2010 och i den första delen hör vi honom i triosättning tillsammans med Raymond Strid på slagverk och Per-Åke Holmlander på tuba och trombon. I den andra avdelningen uppträder Phil Minton solo.

Kvällens andra konsert är hämtad från årets Stockholm Jazz Fest i juni år med gruppen Limitless med saxofonisten Elin Larsson och sångerskan Kristin Amparo som ledare. Gruppen gjorde vid det här tillfället sin urpremiär och tanken är att musikerna som ackompanjerar ledarna skall kunna skifta från gång till gång och därigenom sätta sin prägel på musiken.
Under festivalen på Skeppsholmen gästas gruppen av Adam Forkelid på piano och syntar, Putte Jonander på bas och Michala Östergaard Nielsen på slagverk.

Kvällens presentatör: Lina Langendorf

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".