Jazzradions nyhetsbrev november 2010

November! Löven skiftar fortfarande i röda och gula nyanser när jag tittar ut genom fönstret här i Radiohuset. En strålande höstdag! Men i helgen går vi över till normaltid och mörkret närmar sig obönhörligt.

Vad finns det för bättre sätt att utnyttja novembermörkret med än god musik, gärna i sällskap med något gott att äta och (eller) dricka!

Vik redan nu hela fredagskvällen den 19 november. Bättre fredagsmys går inte att finna än att gå på Sveriges största jazzklubb. P2 Live Jazzfestival direktsänder från kl 18 till midnatt från Malmö, Göteborg, Stockholm och Luleå. I studio 7 i radiohuset i Malmö spelar Orbit med Fredrik Kronkvist och Tina Quartey bl a. Från Luleå får vi höra Norrbotten Big band och den formidable amerikanske pianisten och kompositören Uri Caine. Från Glenn Miller i Stockholm hör vi  och Splendor och ifrån Nefertiti i Göteborg Isabel Sörlings unga grupp.

Just i Malmö finns chans att gå på jazzkonserter i radiohusets där som ordnas av P2 Live Jazz. En av konserterna som spelats in där kan vi höra i P2 tisdagen den 23/11 med sångerskan och kompositören Josefine Cronholm. En upplevelse utöver det vanliga kan jag tänka mig. Bara för att välja ut något av all kvalitetsjazz vi sänder under november månad.

De fasta sändningstiderna är tisdagar, P2 live jazz 19.30 - 21.30, Jazzlandet 21.30 - 22.30, onsdagar: Jazzlandet 12.30 - 13.30, fredagar: P2 Live jazz 22.00 - 24.00 och söndagar: Swing 18.00 - 19.00

Glöm inte att gå in på vår hemsida P2 live jazz

En skön november med många musikaliska upplevelser önskar

Marie Vesterholm

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".