1 av 2
Myra Melford copyright:Myra Melford
2 av 2
Terje Rypdal copyright:Terje Rypdal

P2 Live Jazz: Myra Melford Be Bread Sextet och Terje Rypdal/Palle Mikkelborg med Bergen Big Band.

Fredagens EBU-sändning från våra europeiska samarbetspartners bjuder på smakprov fån jazzfestivalen i Österrikiska Saalfelden från i somras.
Första delen utgörs av en konsert med den amerikanska pianisten och kompositören Myra Melford och hennes Be Bread Sextet. Myra Melford studerade från början klassiskt piano, men blev alltmer intresserad av bluesen i sin hemstad Chicago vilket i sin tur ledde vidare till den improviserade jazzen. Hennes nuvarande grupp Be Bread Sextet är en elektro-aukustisk grupp och en plattform för hennes kompositioner med Myra i förgrunden på piano och Harmonium.

Kvällens andra del består av en konsert med den norske gitarristen Terje Rypdal, den danska trumpetaren Palle Mikkelborg, organsiten Stale Storlokken och trummisen Paolo Vinaccia som solister tillsammans med Bergen Big Band som framför två kortare stycken av kompositören Alexander Borodin och Terje Rypdals svit "Crime Scene".
Presentatör: Lina Langendorf

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".