1 av 2
Trinity. Foto: Stefan Bohlin
2 av 2
Pierre Martin Foto: SVT Bild

Trinity med Ali Djeridi, Karl Olandersson och Andreas Hellkvist

I tisdagens konsert möter vihammondgruppen Trinity, en trio med två dalmasar och en stockholmare som spelarjazzstandards som Puttin’on the Ritz med egna arrangemang och egen orgeljazz med eget format.

Trinity är aktuella med skivan Paris Eyes och gruppen har gjort imponerande 45 spelningar i kyrkor och jazzklubbar bara i år. Samarbetet började 2003 på ett jam i Uppsala, som ledde till att duon med Andreas Hellkvist, som spelar ackord, melodier och bas på sin Hammond B3 och trumslagaren Ali Djeridi, bildades. 2005 blev trumpetaren Karl Olandersson involverad i det som nu är Trinity, och alla tre menar att framgången beror på den spelglädje medlemmarna har hittat tillsammans.

Konserten spelades in den 11 november i jazzklubben Studion i Umeå folkets hus, inför en fullsatt salong och entusiastisk publik.

P2 live jazz tisdag 30/11 19.30, Trinity: Ali Djeridi, trummor, Karl Olandersson, trumpet och Andreas Hellkvist, hammondorgel. Konsert 11/11, Studion, Folkets hus, Umeå.

Musiktekniker Bo Andersin. Producent och presentatör är Pierre Martin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".