1 av 2
Lennart Åberg. Foto LIna Langendorf
2 av 2

Lennart Åberg och Alan Pasqua

P2 Live Jazz bjuder denne kväll på en konsert med saxofonisten Lennart Åberg och den amerikanska pianisten Alan Pasqua.
Den gemensamma nämnaren för de två musikerna är deras olika samarbeten med trumslagaren Peter Erskine och deras vägar skulle egentligen ha korsats långt tidigare med just Peter Erskine, men svårigheter att synkronisera kalendrarna har gjort att de träffades för första gången i november 2010. Då spelade de ett antal konserter i Sverige tillsammans med basisten Christian Spering och trumslagaren Magnus Öström.
- Det blev en ganska speciell kväll på Fasching eftersom klubben och Lennart Åberg (som f.ö. är en hängiven mat- och vinkännare) hade utformat en slags temakväll med en specialdesignad meny bestående av rätter från det italienska köket. Det italienska temat valdes pga Alan Pasquas itaienska påbrå. Pasqua är dock uppvuxen i USA och han har ett musikaliskt förflutet som medlem i Tony Williams Lifetime och har även spelat med musiker som Joe Henderson, Thad Jones och Gary Burton.
Vi får också höra Lennart Åberg och Alan Pasqua själva berätta om den här temakvällen, hur samarbetet kom till och hur det utvecklats. 

Kvällens Presentatör: Lina Langendorf

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista