1 av 3
Ingrid Jensen. Pressbild
2 av 3
Presentatör: Lina Langendorf
3 av 3
Stephane Huchard

Ingrid Jensen med kvartett och Stephane Huchard Septet

Ingrid Jensen kommer ifrån Vancouver i Kanada men har numera New York som sin bas och har spelat med musiker som Gerry Allan, Bill Stewart, Gary Thomas, Terri Lyne Carrington m fl och hon är också medlem i Maria Schneider Orchestra.

Ingrid Jensen har under sin karriär varit mycket i Europa och Skandinavien och har bland annat samarbetat med musiker ifrån Sverige. 2010 släppte hon en platta med bandet Nordic Connect Project där bland annat pianisten Maggi Olin och basisten Mattias Welin ingår. Men ikväll ska vi alltså få höra henne med sin Nordamerikanska kvartett i en konsert på Norman Rothstein Theatre i Vancouver.

Den franska trumslagaren Stephane Huchard beslutade sig 2008 för att göra ett hyllningsprojekt till sin stora idol Art Blakey. Resultatet blev vad han kallar för en "African Tribute to Art Blakey" och vi hör honom tillsammans med sin septet som till viss del liknar Art Blakeys Jazz Messengers när det kommer till sammansättningen av instrument.

Han har också med sig de två västafrikanska slagverkarna Baba Sissoko (Mali) och Thomas Gueï (Elfenbenskusten) och tillsammans bjuder Stephan Huchard Septet på ett oemotståndligt sväng där hard bop möter afrikanska rytmer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".