1 av 5
Mathias Algotsson Trio: Mimmi Hammar
2 av 5
Presentatör: Lina Langendorf
3 av 5
Bad Habits
4 av 5
Magnus Nyström Trio: Kristin Lindell
5 av 5
Good Habits

Trio x 2 med Magnus Nyström och Mathias Algotsson

P2 Live Jazz serverar Magnus Nyström och hans trio samt Mathias Algotsson och hans trio. Båda grupperna skivaktuella förra året.

Vi hör en konsert med gitarristen Magnus Nyström och hans trio. Gruppen bildades 2006 och redan 2007 kom deras debutplatta "Good Habits" som fick ett mycket fint mottagande bland lyssnare och recensenter. Förra året kom uppföljaren till debutplattan som fick det passande namnet "Bad Habits". Både skivtitlarna och låttitlarna är hämtade ifrån två olika indiska planscher som på olika sätt hamnat i Magnus Nyströms ägo. Indien är ett genomgående tema och också en stor inspirationskälla i Magnus Nyströms musik och han berättar mer om både sina kompositioner, de två planscherna och förklaringen till de olika låttitlarna under kvällens gång.

En annan trio som var skivaktuella förra året var Mathias Algotsson och hans trio som då firade släppet av sin nya platta Mathias Algotsson Trio & Friends. Vi hör ett urdrag ur deras releasekonsert inför en upprymd publik på Fasching i Stockholm i December 2010.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".