1 av 6
David´s Angels i Luleå. Foto: Samed Salman
2 av 6
Presentation: Lina Langendorf
3 av 6
Johannes Burström och Herman Müntzing.. Pressbild
4 av 6
Samuel Hällkvist och Stephan Sieben, pressbild
5 av 6
David´s Angels, pressbild
6 av 6
Katrine Amsler i Televions Pickup, pressbild

David´s Angels, Television Pickup och Rhododendron String Band

Vi gör ett nedslag vid årets upplaga av Swedish Jazz Celebration som hölls i Luleå den 24-26 mars i år. Ikväll får vi höra tre konserter med tre olika grupper, nämligen David's Angels, Television Pickup och Rhododendron String Band.

Tre band som har vissa gemensamma nämnare. Dels har grupperna en koppling till Malmö och Köpenhamns jazzscen och de har även en del gemensamma musiker i banden nämligen trummisen Michala Östergaad-Nielsen som spelar med David’s Angels och Television Pick Up och så gitarristen Samuel Hällqvist och basisten Johannes Burström som båda är medlemmar i Rhododendron String Band och Television Pickup.

Vi börjar kvällen med David’s Angels. En kvartett med pianisten Maggi Ohlin och vokalisten Sofie Norling i spetsen. De släppte sin debutplatta Substar förra året och har sedan dess spelat på olika scener såväl i Danmark som i Sverige. Musiken är till största del komponerad av Maggi Ohlin och Sofie Norling och på trummor hör vi alltså Michala Östergaard Nielsen och på bas David Carlsson.

Kvällens andra konsert blir med det svensk/norsk/danska bandet Television Pick-Up under ledning av pianisten Katrine Amsler. Det här bandet bildades 2004 och beskriver sin musik som hälften akustisk, hälften elektrisk och de kallar sig själva för en android filmorkester som spelar låtar från filmer som du önskar att du hade sett. Förrutom Katrine Amsler på piano hör vi Thomas Backman på träblås, Samuel Hällqvist gitarr, Johannes Burström elbas och elektronik, Knut Finsrud och Michala Östergaard Nielsen på trummor. Gäster på konserten är också träblåsaren Nils Berg och vokalisten Qarin Wikström.

Kvällens sista konsert står den svensk/danska kvintetten Rhododendron String Band för. Det här bandet spelar sin alldeles egna mix av amerikansk folkmusik, modern stompig blues, smäktande ballader och fria improvisationer. Här hör vi förra årets Jazz i Sverige-artist, Samuel Hällqvist på gitarr, sångerskan Qarin Wikström, gitarristen Stephan Sieben, kontrabasisten Johannes Burström och så Heman Mûntzing på flexicord och sampler.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".