1 av 3
Seval (fb)
2 av 3
Presentation: Lina Langendorf
3 av 3
The Splendor på Glenn Miller Café 19/11 2010. SR

Seval och The Splendor

Vi lyssnar på kvintetten Seval och kvartetten The Splendor

Seval är en kvintett som bildades på initiativ av den amerikanska cellisten Fred Lonberg-Holm. 2008 var han i Sverige och spelade under Hagenfesten och där träffade han sångerskan Sofia Jernberg som föreslog att de skulle samarbeta och spela hans musik. Tillsammans satte de ihop en ensemble bestående av gitarristen David Stackenäs, basisten Patric Thorman och trumpetaren Emil Strandberg. Fred Lonberg-Holm kan annars höras i band som Vandermark 5 och Peter Brötzmann Chicago Tentet, två grupper som inte direkt förknippas med kammarjazz. Seval däremot kallar sig för en kammarjazzgrupp och spelar alltså sånger komponerade av Fred. Tidigare i år släppte de sin debutplatta och gjorde i samband med det en turné i Skandinavien och spelade då bland annat i Stockholm.

Som en avslutning på kvällen får vi höra Göteborgskvartetten The Splendor med Lisen Rylander Löve i spetsen. En kvartett som hyllats för sin förmåga att sammanföra tradition och nytänkande i sin musik. 19:e november 2010 var de en del av vår egen P2 Live Jazzfestival där vi direktsände konserter från fyra städer runt om i Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".