1 av 2
Stacey Kent. Pressbild
2 av 2
Johannes Lundberg

Stacey Kent på Göteborgs Konserthus

Vi får höra en av de tio senaste årens allra mest framgångsrika jazzsångerskor, Stacey Kent. Flera av hennes album har sålt guld, hon har vunnit mängder med priser och varit gäst hos flera av de tyngsta brittiska talk-showvärdarna.

För 20 år sedan lämnade hon hemlandet USA för att hälsa på kompisar och studera litteratur i England, men i stället fick hon möjlighet att börja på Guildhall School of Music i London. Det innebar att hennes liv tog en överraskande vändning. Hon hade inte alls tänkt satsa på musiken, men hon fick fler och fler erbjudanden om spelningar, och inom några år blev det både filminspelning med Ian McKellen och skivkontrakt.

Stacey Kent är kanske mest känd som uttolkare av the Great American Songbook. I kvällens konsert från Göteborgs Konserthus får vi också höra henne sjunga låtar på franska och portugisiska, liksom specialskrivet material av maken och saxofonisten Jim Tomlinson och texförfattaren Kezuo Ishiguro.

Stacey Kent: sång - Jim Tomlinson: sax - Graham Harvey: piano - Jeremy Brown: bas - Matt Skelton: trummor.

Producent och presentatör: Johannes Lundberg

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".