GALEJAN

Audiovisuellt kaos med Prylf

Fem-manna bandet Prylf är ett audiovisuellt hav i storm. Musiken består bland annat av klassiska jazzlåtar maskerade och massakrerade intill oigenkännelighet med ett futuristiskt, experimentellt rocksound som är svårt att likna vid något annat.

Men bandet är som sagt också en upplevelse för ögonen. Och det är inte bara frontkvinnan Linnea Henrikssons hämningslösa scendans som är rolig att kolla på. Killarna i bandet bjuder också på sig själva med stor inlevelse. Anton Toorell (gitarr), Felix Martinz (vibrafon), Patrik Grundström (bas), Raeel Raissi (trummor) formligen kramar musten ur sina instrument – och ur publiken.

Sångerskan Linnea Henriksson känner många igen från tv-programmet Idol, där hon stack ut med sina kaxigt egensinniga tolkningar av moderna poplåtar och en scennärvaro utöver det vanliga. Här är hon i sitt rätta element: kreativ, fri, vild och i gott sällskap.

Trots regn och rusk den här söndagseftermiddagen -- som nu börjar lida mot kväll – så strömmar publiken till festivalområdet allt eftersom. Misströsta inte om du inte har möjlighet att göra det: slå på P2 Sveriges Radio klockan 20:00 ikväll, så ska vi göra vårt bästa för att förflytta dig hit med vår radiomagi.