ystad sweden jazz festival

Georg Riedel med vänner samt Scott Hamilton och Jesper Thilo och "Tenor Battle"

Följ med till Ystad och P2 Live jazz som bjuder på två höjdpunkter från sommarens festival. Först ut Georg Riedel med vänner som är dottern Sarah och medmusikanterna Jan Allan, Joakim Milder, Mattias Ståhl och Jacob Karlzon. Som grädde på moset kommer vi också få höra slutet av den bejublade konserten med Scott Hamilton och Jesper Thilo kvintett, Tenor Battle.

Det är mycket med Riedels nu med t ex den aktuella skivan och turnén där Georg Riedel, Sarah Riedel och Nicolai Dunger tolkar Cornelis och hyllar Jan Johansson. Georg Riedel har gjort nya tonsättningar till tidigare osjungna Cornelistexter och han framför dem tillsammans med sin dotter Sarah Riedel och Nicolai Dunger på ett album som släpps den 12 oktober; Cornelis vs Riedel. En hyllning alltså till pianisten Jan Johansson som ju ingick i Cornelis kompband på sextiotalet. Jan Johansson skulle ha fyllt 80 år den 16 september... Dessutom Commom Creature som har release i November

Men nu till konserten I Ystad den 5 augusti där vår festivalreporter Berit Nygren haffade Georg Riedel.

Nästa sista konserten på Ystad teater, avslutningskvällen den 7 augusti under Ystad jazzfestival, spelade Scott Hamilton och Jesper Thilo quintet med programmet Tenor Battle. En konsert som vi tidigare här i P2 Live jazz hört början av men nu får vi alltså höra slutet. En dröm för den konstnärlige ledaren Jan Lundgren var att sammanföra dessa saxofonister i en musikalisk kamp. Detta har också resulterat i en skiva med just denna sättning, med danskt superkomp bestående av Sören Kristiansen, piano, Jesper Lundgaard, bas och Kristian Leth, trummor. 

Producent Johannes Lundberg och musiktekniker Bertil Karlsson